Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 1 csomó újhagyma
- 1 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
- 1 kk kurkuma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és a felesleges zsírokat levágjuk róla, amit felkockázunk, és kisütünk. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron fehéredésig pirítjuk a diónyi darabokra vágott húst, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, újhagymát és paprikát. Megszórjuk bazsalikommal és fokhagymaporral, vagy hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Ízlés szerin sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A tejszínt simára keverjük a keményítővel és kurkumával, hozzáöntjük a húshoz, összeforraljuk vele, és tálaljuk.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálunk mellé.


