Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 100 g vaj 200 g vajas keksz 250 g sovány túró 400 g krémsajt 200 ml tejszín 5 ek xilit citromlé 500 g fagyasztott málna 100 ml forró víz 20 g zselatinpor 50 g étcsokoládé Elkészítése: A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 200 g vajas keksz
  • 250 g sovány túró
  • 400 g krémsajt
  • 200 ml tejszín
  • 5 ek xilit
  • citromlé
  • 500 g fagyasztott málna
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor
  • 50 g étcsokoládé


Elkészítése:

A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A krémsajtot, édesítőszert és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a túrót, és simára keverjük. Óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal.

A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, és simává keverjük. A feloldott zselatint hozzáöntjük a többi krémhez, és mixerrel alaposan átkeverjük. A krém egyharmadát ráöntjük a kekszes alapra, majd bőven megszórjuk a fagyasztott málnával, és betakarjuk a maradék krémmel.

A tetejére étcsokoládét reszelünk, és pár órára hűtőbe rakjuk, majd felszeleteljük, és tálaljuk.

[box style=”info”]Cukorral is elkészíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is