Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 0,5 citrom reszelt héja 25 dkg margarin 2 tojássárgája 0,5 kk szódabikarbóna A mázhoz: 15 dkg csokoládé (ét- vagy tejcsokoládé) 1 ek napraforgó olaj Elkészítése: A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 kk szódabikarbóna

A mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé (ét- vagy tejcsokoládé)
  • 1 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a margarint, és a tojások sárgáit hozzáadva összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.

A hűtőből kivéve lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, és 6-7 mm vastagra kisodorjuk. 6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha nincs ilyen formájú szaggatónk, megteszi egy kisebb kupak is). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Míg hűlnek, elkészítjük a csokimázat: a darabokra tördelt csokoládét gőz fölött, vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, és alaposan összekeverjük.

A kihűlt karikákat félig belemártjuk a csokiba, az aljáról a felesleget lehúzzuk az edény szélén (éppen ezért alacsony peremű edényt használjunk), majd rácsra, vagy sütőpapírra tesszük. Ha teljesen megkötött a csoki, nagyon könnyen le tudjuk választani a papírról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is