Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg finomliszt 2,5 dkg élesztő 3 nagy ek tejföl 20 dkg margarin 1 ek só 1 tojás + 1 a kenéshez 5 dkg medvehagyma 1 mk bors Elkészítése: A lisztet egyszerre keverjük be a tojással, a tejföllel, az összemorzsolt élesztővel, valamint a kisebb darabokra vágott margarinnal. Alaposan bedagasztjuk, majd a felét nagyon apróra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 nagy ek tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 1 ek só
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 5 dkg medvehagyma
  • 1 mk bors


Elkészítése:

A lisztet egyszerre keverjük be a tojással, a tejföllel, az összemorzsolt élesztővel, valamint a kisebb darabokra vágott margarinnal. Alaposan bedagasztjuk, majd a felét nagyon apróra vágott medvehagymával, borssal, újabb kevés mennyiségű sóval újra dagasztjuk.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a tetejét éles késsel rácsozzuk meg, majd szaggassuk a kívánt méretűre.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180-200 fok) aranybarnára sütjük.

[box style=”info”]Ha sajtosan szeretnénk készíteni, a rácsozást hagyjuk ki, a pogácsákat kenjük le, és szórjuk meg tetejüket reszelt sajttal.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is