Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 nagy ek tejföl
- 20 dkg margarin
- 1 ek só
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 5 dkg medvehagyma
- 1 mk bors
Elkészítése:
A lisztet egyszerre keverjük be a tojással, a tejföllel, az összemorzsolt élesztővel, valamint a kisebb darabokra vágott margarinnal. Alaposan bedagasztjuk, majd a felét nagyon apróra vágott medvehagymával, borssal, újabb kevés mennyiségű sóval újra dagasztjuk.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a tetejét éles késsel rácsozzuk meg, majd szaggassuk a kívánt méretűre.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180-200 fok) aranybarnára sütjük.
[box style=”info”]Ha sajtosan szeretnénk készíteni, a rácsozást hagyjuk ki, a pogácsákat kenjük le, és szórjuk meg tetejüket reszelt sajttal.[/box]


