Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Ragacsos csirkeszárnyak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 kg csirkeszárny 3 ek étolaj 3 ek ketchup 3 ek méz 1 ek mustár 1 mk currypor 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili 1 kk só 1 mk őrölt bors 1 kk sötét szójaszósz 1 kk teriyaki szósz 1 kk balzsamecet 1 ek keményítő a sűrítéshez Elkészítése: A marinád hozzávalóit összekeverjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 kg csirkeszárny
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 1 mk currypor
  • 1 mk cayenne bors, vagy kevés őrölt csili
  • 1 kk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 kk sötét szójaszósz
  • 1 kk teriyaki szósz
  • 1 kk balzsamecet
  • 1 ek keményítő a sűrítéshez


Elkészítése:

A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat alaposan bekenjük, és zárt edényben 1 napra hűtőbe tesszük.

Másnap a szárnyakat nagyobb sütőtálba sorjázzuk, a megmaradt páclevet is rácsorgatjuk, majd lefóliázva 1 óráig sütjük. A legvégén a fóliát levesszük, és 10 percig a tetejét kicsit megpirítjuk. A szaftot egy serpenyőbe csorgatjuk, majd 1 ek keményítővel állandó kavargatás mellett besűrítjük. A ragacsos lét újra visszacsorgatjuk a csirkeszárnyakra, majd összeforgatjuk őket, hogy minden oldalon felvegye a ragacsos szaftot.

[box style=”info”]Krumplipüré készült mellé, mert úgy ítéltem meg, ezzel lesz a legfinomabb.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is