Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 0,5 kg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 1 dl ásványvíz
- 1 tojás
- 1 ek só
- 1 tk só
- 2 dl meleg víz
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.
Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém rá, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével, vagy hármasával rakjuk.
A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.
Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát. Meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.

