Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: fél kg darált sertés-, vagy marhahús 10 szelet bacon 15-20 dkg ízes, jól olvadó sajt 1 üveg BBQ szósz só bors Elkészítése: Először is, jó, ha van egy bambusz tányéralátétünk, ami a legjobb ehhez, de ha nincs, fóliával is fel lehet csavarni. Állítva tesszük magunk elé a bambuszt. Rá hosszában, egymást fedve rakjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.04.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg darált sertés-, vagy marhahús
  • 10 szelet bacon
  • 15-20 dkg ízes, jól olvadó sajt
  • 1 üveg BBQ szósz
  • bors


Elkészítése:

Először is, jó, ha van egy bambusz tányéralátétünk, ami a legjobb ehhez, de ha nincs, fóliával is fel lehet csavarni.

Állítva tesszük magunk elé a bambuszt. Rá hosszában, egymást fedve rakjuk a szalonnacsíkokat a tekerési iránnyal ellentétesen.

A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd a bacon területét befedjük vele úgy, hogy a 2 velünk szemben lévő végénél kimaradjon 1-1 cm. A hozzánk közelebb eső végét a felcsíkozott sajttal bőven megrakjuk úgy, hogy a darált hús szélénél ismét maradjon ki 1 cm, hogy az első hajtásnál szorosan rá tudjon feküdni a hús.

Ezután nincs más dolgom, mint feltekerni jó szorosan, mindig lenyomkodva a tekeréseknél. A kimaradt hússal a végeit betömködjük, mert a sajt kifolyik!

Ezután alufóliába tekerjük szaloncukor-szerűen, majd a grill rácsra tesszük, és körülbelül 20 percig sütjük, folyamatosan forgatva.

Egy tálba kiöntjük a BBQ szószt, és egy kenőecsetet is előkészítünk. A húst kibontjuk a fóliából, ilyenkorra már kicsit össze kellett állnia, hogy mozgatható legyen. Közvetlenül a rácsra tesszük, és a tetejét és a széleit lekenjük ecset segítségével a szósszal. Folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldala színt kapjon, a felül levő oldalait pedig mindig lekenjük a szósszal, és ezt folytatjuk addig, amíg a szósz már mindenhol vastag mázat alkot rajta és szép grill-színe lesz.

A forgatáshoz széles csipeszt ajánlok!

Nekem nem volt előre elkészítve pirított hagyma csipsz, de miután lekerült a grillről a hús, még lekenjük a szósszal utoljára, bele lehet forgatni a pirított hagymába. Felszeleteljük vastagabb szeletekre, és a szósszal kínáljuk.

[box style=”info”]Aki még nem tekert sushit, az ha megnéz egy videót róla, azonnal látni fogja, hogy ez még egyszerűbb is. Nem mellesleg egy grill-partyn előételnek tökéletes, és nagyon különleges![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is