Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Mustáros tarjaszeletek párolt rizzsel és szalmakrumplival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 szelet tarja személyenként só mustár bors fűszerpaprika fokhagyma gerezd olaj Párolt rizs hozzávalói: 1 rész rizs 2 rész víz kevés ételízesítő bors olaj 4 személyre kb. 30 dkg rizst számítsunk Szalmakrumpli hozzávalói: burgonya olaj só   Elkészítés: Hús készítése: A konyhakészre előállított tarjaszeleteket kiterítem szorosan egymás mellé, megszórjuk sóval, és nem túl vastagon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.04.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 szelet tarja személyenként
  • mustár
  • bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma gerezd
  • olaj

Párolt rizs hozzávalói:

  • 1 rész rizs
  • 2 rész víz
  • kevés ételízesítő
  • bors
  • olaj

4 személyre kb. 30 dkg rizst számítsunk

Szalmakrumpli hozzávalói:

  • burgonya
  • olaj

 

Elkészítés:

Hús készítése:

A konyhakészre előállított tarjaszeleteket kiterítem szorosan egymás mellé, megszórjuk sóval, és nem túl vastagon a felületüket bekenjük mustárral. Megszórjuk frissen őrölt borssal és fűszerpaprikával.

Egy jénai tálba rétegezzük, bőven rakunk közéjük fokhagyma gerezdeket, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje a hússzeleteket. Hűtőszekrénybe tesszük legalább két órát, de jó, ha egy éjszakán át marad a pácban.

Pácolás után tepsibe rakjuk, közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, ráöntjük a páclevet, lefedjük alufóliával, és forró, 200 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük. Addig sütjük, amíg szépen megpirulnak a szeletek.

Szalma krumplival, párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

Rizs készítése:

A rizst megmossuk, leforrázzuk lobogó vízzel. Hideg vízben átöblítjük, és jól leszűrjük.
Egy lábosban felhevítünk 2-3 ek olajat, beletesszük a rizst, és kissé átsütjük, míg a rizs kifehéredik. Ekkor feltöltjük forró vízzel, hozzátesszük az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, csipetnyi borsot is teszünk hozzá, és fedő alatt, egészen lassú tűzön pároljuk.

Eleinte még néhányszor megkeverjük, de amikor puhulni kezd, többé már nem keverjük. Így a szemek épen megmaradnak.

Amikor a rizs teljesen áttetszővé vált, a lángot eloltjuk, de az edényt még 10 percig a lángfogón hagyjuk, lefedve.
Az így készített rizs nem fő szét, nem lesz ragacsos, hanem pergős lesz.

Ha szépen akarjuk tálalni, a forró rizst vízzel, vagy olajjal kikent kis formákba rakjuk, aztán a tálra borítjuk. Minden kis kupac közepére petrezselyemlevélkét szúrunk, és paradicsompaprikából kis virágokat készítünk.

Szalmakrumpli készítése:

A megmosott krumplikat meghámozzuk, és tetszőleges szeletekre, a szeleteket pedig ugyanolyan széles csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben olajat, vagy házi készítésű zsírt kb. 180 fokra felforrósítunk, és annyi krumplit teszünk bele, ami kényelmesen mozgatható. Párszor megkeverve szép aranysárgára sütjük.

Szitába szedem ki, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Közvetlen tálalás előtt sózzuk, hogy megtartsák formájukat, és a sótól ne essenek össze.

[box style=”info”]A párolt rizs paprikás, mártásos húsok, tokányok, párolt köretekkel vagy burgonyával párosítva rántott és sült húsokhoz alkalmas.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is