Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kg csirke felső comb
- tört fokhagyma
- ételízesítő
- bors
- só
- kömény
- fűszerkeverék
- oregánó
- majoránna
- 1 pörköltszaft ízesítő kocka
Köret:
- 2 kg krumpli
- 12,5 dkg margarin/vaj
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Hús:
Bő zsírral kikenjük a tepsit. A húst rárakjuk.
A tört fokhagymát kevés vízben pihentetjük, majd megkenjük vele a húst (fokhagyma darabok is rámehetnek)! Tetszőleges sorrendben a fűszereket rászórjuk (ìzlés szerint). Tetejére kevés olajat öntünk. Sütőben, 200 fokon sütjük, sütés közben locsolgatjuk!
Krumplipüré:
A megpucolt krumplit sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, összetörjük, teszünk bele margarint/vajat, és öntünk hozzá kb. 2,5 dl tejet. Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt. Összekeverjük, ha nem elég krémes még öntünk hozzá tejet.
[box style=”info”]A sütéshez sertészsírt használtam. A húst addig locsolgatjuk, amíg szép pirult nem lesz. Tálaláshoz majonézt használtam.[/box]

