Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg darált dió
- 2-3 ek kakaó
- 3-4 ek baracklekvár
- meggylé
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- meggy
- tortabevonó
- kevés vaj a mázhoz
Elkészítése:
A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük. Jól formázható masszát kell kapnunk.
Golyókat formázunk, melyek közepébe 1-1 magozott meggyet teszünk. Forgathatjuk kókuszreszelékbe, de a legfinomabb, ha csokimázat készítünk csoki és kevés vaj megolvasztásával, és abba mártogatjuk.
[box style=”info”]Díszítésként apró ehető gyöngyöket tettem a tetejére. (A Lidl-ben találtam, készletben árultak hasonló színes ehető díszeket. Ezek a gyöngyök belül puhák, nem törik bele a fogunk.)[/box]


