Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg friss nagy szemű kék áfonya Omlós tészta: 23 dkg liszt 3 dkg őrölt mandula 2 ek porcukor 14 dkg hideg kockázott vaj 1 tojássárgája 1 ek hideg víz A krémhez: 2,5 dl zsíros tej 4 nagy tojássárgája 2 ek cukor 1 ek étkezési keményítő 1 csomag vaníliás pudingpor 1 ek vanília aroma […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.04.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss nagy szemű kék áfonya

Omlós tészta:

  • 23 dkg liszt
  • 3 dkg őrölt mandula
  • 2 ek porcukor
  • 14 dkg hideg kockázott vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek hideg víz

A krémhez:

  • 2,5 dl zsíros tej
  • 4 nagy tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek vanília aroma
  • 100 ml sűrű, 30%-os habtejszín


Elkészítése:

A tészta elkészítéséhez tegyük konyhai robotgépbe a lisztet, a mandulát a cukrot és a vajat.Dolgozzuk össze morzsás állagúra. Miközben a gép dolgozik, adjuk hozzá a tojássárgáját,és 1-2 ek hideg vizet. Borítsuk ki a munkalapra, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap vegyük ki a tésztát, és gyúrjuk át. Béleljünk ki egy kivehető aljú piteformát a kinyújtott tésztával, és villával szurkáljuk meg. Tegyünk a tésztára akkora zsírpapírt,hogy a széle lelógjon, és sütőbabot terítsünk el benne. Ezt nevezzük vaksütésnek.

Előmelegített, 160 fokos sütőbe téve 15 percig süssük, majd vegyük ki a babot a papírral, és még süssük 10 percig. Ezután hagyjuk hűlni a tésztát.

A tejet a tejszínnel, a vanília aromával, a cukorral, a tojássárgájákkal és a pudingporral keverjük jól össze habverővel. A tésztán osszuk el a megmosott áfonyaszemeket, és öntsük rá a tejes-pudingos keveréket. Süssük 150 fokon 35 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is