Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20-22 darabhoz: 2 csomag vajas-leveles tésztalap 3-4 dkg dió 2-3 ek tejföl 5 dkg sajt só Elkészítése: Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

20-22 darabhoz:

  • 2 csomag vajas-leveles tésztalap
  • 3-4 dkg dió
  • 2-3 ek tejföl
  • 5 dkg sajt


Elkészítése:

Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk.

A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta.

A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük, és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

A második lap tetejét is megkenjük tejföllel, egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval, és meghintjük a reszelt sajttal.

Kezünkkel rányomkodjuk, és derelye-, vagy tésztavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is