Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Egytálételek

Szárnyas receptek

Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva 15 dkg főtt rizs 2 tojás 5 dkg érlelt, házi sonka 5 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2,5 dl főzőtejszín 3 ág kakukkfű 1 ek aprított petrezselyemzöld 3 dkg vaj 1 ek olívaolaj só bors A zöldborsókrémhez: 30 dkg zöldborsó (fagyasztott) 7-8 levél medvehagyma 1 ek aprított […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
  • 15 dkg főtt rizs
  • 2 tojás
  • 5 dkg érlelt, házi sonka
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors

A zöldborsókrémhez:

  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 7-8 levél medvehagyma
  • 1 ek aprított friss koriander, vagy szárított
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • víz


Elkészítése:

Enyhén sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.

A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit. Együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.

Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját, és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst.

Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.

Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is