Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hamburgerek

Házi zsemlék

Hamburger puffancs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db-hoz: 50 dkg sima liszt 2 tojássárgája + 1 a tetejére 3 dl tej 1 tk só 1 ek cukor 2,5 dkg friss élesztő 4 dkg vaj Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
veruss74
Beküldte: 2015.04.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

8 db-hoz:

  • 50 dkg sima liszt
  • 2 tojássárgája + 1 a tetejére
  • 3 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 4 dkg vaj


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.

Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.

Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.

Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is