Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Palacsinta receptek

Zöldséges ételek

Zöldfűszeres gombaraguval töltött tönkölylisztes palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg fehér tönkölyliszt 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt 5 dkg rozsliszt 2 tojás 4 dl tej (házi) 3-4 dl szódavíz 1 tk só 1 dl olaj A töltelékhez: 50 dkg gomba 3 szál újhagyma 3 dkg vaj 1 ek olívaolaj 2 dl tejszín 2 ág friss oregánó 6-8 levél bazsalikom 1 kis csokor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.04.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg rozsliszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej (házi)
  • 3-4 dl szódavíz
  • 1 tk só
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg gomba
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág friss oregánó
  • 6-8 levél bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • ízlés szerint só
  • bors


Elkészítése:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel kész vagyunk, a tésztát fél órán át pihentetjük.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk.
Végül az utolsó percekben hozzáadjuk az aprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük. Így a friss növények aromái nem főnek el.

A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is