Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt 6 dkg porcukor 6 g sütőpor 3 tojássárgája 6 dkg őrölt mandula 18 dkg puha vaj A habhoz: 6 tojásfehérje 25 dkg porcukor 20 dkg darált/aprított dió 5 dkg csokoládé A tészta lekenéséhez: 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá) Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.05.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 18 dkg puha vaj

A habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált/aprított dió
  • 5 dkg csokoládé

A tészta lekenéséhez:

  • 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. (A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen.)

A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk a tepsi aljába. Kb. 0,5 cm-es legyen a tészta magassága. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.

Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük.

A tésztát kivesszük a sütőből, lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk.

A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, és 30 perc alatt kiszárítjuk.

Bevonhatjuk csokoládés mázzal, vagy meghintjük porcukorral.

[box style=”info”]Egy nagyon régi szakácskönyvből sütöttem, ahol ezen a néven szerepel.
Egy kicsit módosítottam csupán az eredeti recepten. Nagyon finom lett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is