Elkészítése
Hozzávalók:
1 bögre = 3,5 dl
- 1,5 bögre finomliszt
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 15 dkg olvasztott vaj
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk sorban az olvasztott vajat, a tejet, a citrom reszelt héját és levét. Ezután a sütőporral és mákkal elkevert lisztet is beleforgatjuk.
A masszát egy 24×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, ami körülbelül 35-40 percig tart.
[box style=”info”]A süteményt ketté is vághatjuk, megtölthetjük lekvárral, vagy bármilyen krémmel.[/box]


