Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 szép nagy pontyszelet 1 vöröshagyma 3 ek olívaolaj 1 nagy csokor petrezselyem 1 kis dobozos (lm) tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 fél citrom ízlés szerint só frissen őrölt színes bors Elkészítése: A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.05.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 szép nagy pontyszelet
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 kis dobozos (lm) tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citrom
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors


Elkészítése:

A halszeleteket alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk a fél citrom levét, eloszlatjuk rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyemzöldet (1 evőkanállal félreteszünk belőle a tejfölhöz), és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe tesszük.

A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.

Közvetlenül tálalás előtt felmelegítjük a grillserpenyőt, és megsütjük benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.

Friss salátával, esetleg rizzsel és a fokhagymás mártogatóssal kínáljuk. Ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is