Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Kakaós és fahéjas csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg finomliszt 3,5 dl tej 1 tojás 1 kk só 3 ek cukor 10 dkg olvasztott vaj 2,5 dkg élesztő Töltelék: 2 ek cukrozatlan kakaópor 2 bögre cukor 1 ek fahéj 10 dkg olvasztott vaj 1 tojás Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
ancsa980
Beküldte: 2015.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 bögre cukor
  • 1 ek fahéj
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 mk cukorral felfuttatjuk.

A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe beleütjük a tojást, és betakarjuk egy kis liszttel. Megolvasztjuk a vajat, ráöntjük, majd legvégül az élesztőt és a szoba hőmérsékletű 1 bögre tejet is ráöntjük.

Mindezt jól összedolgozzuk. Ha kicsit lágynak találjuk, adhatunk hozzá lisztet, ha keménynek, porlik, akkor tejet. Könnyű, de nem ragadós tésztát kell kapnunk!

Meglisztezzük a tál alját és a tészta tetejét is, és félretesszük langyos helyre letakarva. Minimum 1 órát kelesztjük.

Ha megkelt, 2 részre osztjuk. Kicsit átdolgozzuk, és az egyik felét kinyújtjuk téglalap alakúra. Nem kell vastagra hagyni, mert még süléskor kelni fog.

A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal. Összekeverjük a kb. 2 dl cukrot a fahéjjal, és ezzel megszórjuk a tésztát úgy, hogy mindenhová jusson. Majd szorosan feltekerjük.

Feltekerés után 1-1,5 cm darabokra vágjuk, és lapjára fordítva sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. Fognak még nőni, így ne rakjuk túl szorosan a csigákat! Tojással, vagy olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Többször benézhetünk rá, mert finomabb, ha nem sül túl.

Míg sül, addig elkészíthetjük a másik adagot is. Az összevágás után csak akkor fordítsuk meg, ha már a tepsibe kerülnek, mert könnyen kiszóródhat belőle a cukor. Egyebekben minden ugyanúgy történik, csak itt kakaóval keverjük el a cukrot.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]A szórat mennyiségét nehéz meghatározni, mert mindenkinek más az ízlése!
Ha valaki túl édesnek, vagy ízetlennek találja, akkor következő alkalommal a szerint lehet változtatni a szórat mennyiségén![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
ancsa980
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is