Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Zöldséges ételek

Sonkás-kapros túrókrémmel töltött gomba

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg gomba 1 tk olaj 20 dkg túró 1 kis csokor friss kapor 2 ek tejföl 3 szelet csirkemell sonka 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd fokhagyma) 1 nagy csipet só 1 marék reszelt sajt Elkészítése: A gombák héját lehúzzuk, folyó víz alatt átöblítjük. Egy közepes méretű jénai tepsit kikenünk kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 tk olaj
  • 20 dkg túró
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2 ek tejföl
  • 3 szelet csirkemell sonka
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd fokhagyma)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 marék reszelt sajt


Elkészítése:

A gombák héját lehúzzuk, folyó víz alatt átöblítjük. Egy közepes méretű jénai tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a gombafejeket.
Meghintjük sóval.

A túrót jól áttörjük, és krémesre keverjük a tejföllel. Ízesítjük sóval és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, egész apróra vágjuk. A sonkát egész picire kockázzuk. A kaprot és a sonkát is a túrókrémbe forgatjuk, és a gombákat megtöltjük a túróval. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Igyekszem a kert minden gyümölcsét felhasználva készíteni a család ételeit. Nagyon sok zsenge kapor zöldellik idén. Bár mindig kerül a fagyasztóba is belőle, azért frissen az igazi. Most épp egy nagyon könnyű, gomba lett az ebéd, amit túrókrémmel töltöttem meg. Mondhatni majdnem diétásnak is. Volt egy kevés maradék csirkemell sonka is a hűtőben, az is belekerült. Kínálhatjuk friss zöldségekből álló salátával (nálunk épp mángold és paradicsom), vagy rizs körettel is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is