Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Bolognai rakott penne

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg (gm) száraztészta 40 dkg darált marhahús 1 vöröshagyma 2 sárgarépa 1 szárzeller 2 dl száraz vörösbor 1 konzerv paradicsom 3 dl házi paradicsomlé 1 csokor bazsalikom 2 babérlevél 2 egész mozzarella ízlés szerint só frissen őrölt fehér bors reszelt sajt Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a nagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg (gm) száraztészta
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 konzerv paradicsom
  • 3 dl házi paradicsomlé
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 babérlevél
  • 2 egész mozzarella
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
  • reszelt sajt


Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.

Ha a zöldségeknek már finom illata van, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve, takarék lángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után tölthetjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.

Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomlét összeforraljuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.

Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu paradicsom szósz. Ezt addig ismételjük amíg minden összetevő el nem fogy.

A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is