Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Fűszeres hússzeletek zöldborsós bulgurral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 kisebb szelet hús (sertés, csirke, v. pulyka) 2 ek balzsamecet 2 gerezd fokhagyma 1 ek olívaolaj 20 dkg bulgur 15 dkg zöldborsó 1 lila hagyma (kisebb) 1 ek koriander (egész) 6 dl víz 2 zöldségleves kocka kakukkfű (bőven) só őrölt fehér bors 1 citrom leve 2 ek olívaolaj Elkészítése: A balzsamecetet egy tányérba […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 kisebb szelet hús (sertés, csirke, v. pulyka)
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 20 dkg bulgur
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 lila hagyma (kisebb)
  • 1 ek koriander (egész)
  • 6 dl víz
  • 2 zöldségleves kocka
  • kakukkfű (bőven)
  • őrölt fehér bors
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra leszeletelt húst sózzuk, megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd beleforgatjuk a balzsamecetes-fokhagymás keverékbe. Kb. 15-20 percig állni hagyjuk, és közben egyszer átforgatjuk.

Egy teflon serpenyőbe beleöntjük az olajat, és felhevítjük. Belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, majd ráöntjük a páclevet. Ezután fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, amíg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen.

A lila hagymát nagyon apróra felvágjuk, majd egy serpenyőbe az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, alaposan összekeverjük, kicsit megfuttatjuk. Ezután felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót is. (Ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan.) Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kakukkfüvet (tegyünk bele bőségesen), majd belenyomjuk a citrom levét.

Végül felforraljuk, és alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, amíg teljesen magába szívja a folyadékot, és megpuhul. (Mire teljesen felszívja a vizet, akkorra teljesen megpuhul, és szépen szétpörögnek a bulgur szemek.)

Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is