Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 6 ek liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 ek kakaó
- 1 dl kávé
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)
A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.
Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.

