Elkészítése
Hozzávalók:
- 11 ek kristálycukor
- 11 ek étolaj
- 15 ek tej
- 15 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 kg túró
- 4 ek búzadara
- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Legvégén óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes nagyságú tepsibe öntjük a tésztát.
A túrót elkeverjük a 4 evőkanál grízzel, az egész tojással, a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, ami természetesen belesüllyed, és sütés után – ha kihűlt – felvágva tarka lesz, mint a boci.
Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 25-30 perc megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Jó étvágyat! 🙂

