Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Linzer tésztához: 30 dkg finomliszt 20 dkg vaj 10 porcukor 1 tk sütőpor 1 tojás A feltéthez: 6 tojás 10 dkg porcukor 8 dkg vaj 15 dkg túró 1 csomag vaníliás cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 10 dkg nutella 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg) Elkészítése: A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.05.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

Linzer tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás

A feltéthez:

  • 6 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg nutella
  • 1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)


Elkészítése:

A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.

Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.

Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.

Ezután a túrós, sárga masszát és a nutellásat felváltva rákanalazzuk, és egy villával kissé márványosítjuk. Megszórjuk a magozott meggyel.

180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Más apró gyümölccsel is készíthető (pl. ribizli, áfonya).[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is