Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 10 tojásfehérje 30 dkg kristálycukor 30 dkg darált dió 2 dkg rétes liszt Krém: 2 dkg zselatin fix 2,5 dl tej 1 vaníliás cukor 5 tojássárgája 12 dkg kristálycukor 30 dkg margarin 5 dkg darált dió Máz: 1 tábla étcsoki 10 dkg porcukor víz Díszítés: őrölt dió fél diószemek Elkészítése: A tojásfehérjét habbá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Maryann
Beküldte: 2015.06.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg darált dió
  • 2 dkg rétes liszt

Krém:

  • 2 dkg zselatin fix
  • 2,5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 12 dkg kristálycukor
  • 30 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió

Máz:

  • 1 tábla étcsoki
  • 10 dkg porcukor
  • víz

Díszítés:

  • őrölt dió
  • fél diószemek


Elkészítése:

A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet és a diót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, 4-5 részre vágjuk lapjában.

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a tejet felforraljuk. Ha forr a tej, apránként belecsorgatjuk a cukros tojássárgákat, és sűrűre főzzük. Ha félig kihűlt, hozzáadjuk a diót és a margarint. Jól kikeverjük (én mixerrel is átkevertem), és hűtőbe tesszük.

A lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy hagyunk kellő mennyiséget a tetejére és az oldalára is.

A porcukrot annyi hideg vízzel hígítjuk, hogy ne legyen sem túl híg, sem túl sűrű. Bevonjuk vele a tortát.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és tetejét körbecsíkozzuk, majd tűvel, vagy fogvájóval kihúzkodjuk mintára.

A torta oldalát durvára őrölt dióval megszórjuk, a tetejét pedig fél diószemekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Maryann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is