Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Kukoricadödölle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg kukoricadara 15 dkg kukoricaliszt 1 l víz só ízlés szerint 2 tk lestyán (szárított) 5 dkg sajt (reszelve) 3 dl tejföl metélő hagyma ízlés szerint 10 dkg sonka (apróra kockázva) Elkészítése: A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1 l víz
  • só ízlés szerint
  • 2 tk lestyán (szárított)
  • 5 dkg sajt (reszelve)
  • 3 dl tejföl
  • metélő hagyma ízlés szerint
  • 10 dkg sonka (apróra kockázva)


Elkészítése:

A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.

[box style=”info”]Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is