Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 2 ek olívaolaj
- 2 cm gyömbér
- 0,5 citrom leve
- 0,5 csomag halas fűszerkeverék
- 40 dkg kelbimbó
- 4 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 3 dl tejföl
- 3 ek keményítő
- 2 tojás
- só
Elkészítése:
A tőkehalfilét kockára vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük.
Meglocsoljuk a citrom lével, ráreszeljük a gyömbért, meghintjük a fűszerkeverék felével.
Rátesszük a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.
Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket, a keményítőt, és alaposan elkeverjük.
A tepsiben lévőkre öntjük, az egészet sütőbe toljuk, és 190 fokon 60 perc alatt készre sütjük.
Felszeletelés előtt pihentetjük egy órát.
Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálaljuk.


