Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Sonkás-tojásos őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet) 10 tojás 10 dkg párizsi 3 közepes csemegeuborka 1 közepes vöröshagyma 1 közepes lila hagyma 1 ek mustár 2 dl tejföl 25 g zselatin 1 dl víz 2 ek napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítése: 9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
  • 10 tojás
  • 10 dkg párizsi
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 25 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is