Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromos sütik

Görög citromos süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazzuk egy 30×20 cm-es tepsit. A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál a “száraz” hozzávalóknak, és egy mérőkancsó a “nedveseknek”. A tálban összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. A mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.01.13.

Tésztához

A sziruphoz

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat), és kivajazzuk egy 30×20 cm-es tepsit. A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál a “száraz” hozzávalóknak, és egy mérőkancsó a “nedveseknek”. A tálban összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. A mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citromok héját, és átszűrve hozzáteszünk a levéből is egy evőkanálnyit. A keveréket átöntjük a tálba, és fakanállal összedolgozzuk a tésztát. Amint elkészült, átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk, és 45-55 perc alatt megsütjük.

Amíg a sütemény sül, elkészítjük a citromos szirupot. A cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáreszeljük a citromok héját, és hozzáadjuk az átszűrt levüket is. Takaréklángon addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon, és a szirupot 3-4 percig forrásban tartjuk. Miután a sütemény megsült, kivesszük a sütőből, és villával sok helyen megszurkáljuk. Még melegen, anélkül, hogy kivennénk a tepsiből, rákanalazzuk a citromos szirup felét, majd 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is. Ha kihűlt, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Görög
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is