Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Uborkasaláták

Balkáni fokhagymás, kapros uborkasaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg kígyóuborka 2 fej lila hagyma 200 g tejföl 200 g natúr joghurt 5 gerezd fokhagyma kis csokor kapor (szárított is használható) 1 ek olíva olaj só Elkészítése: Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.06.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg kígyóuborka
  • 2 fej lila hagyma
  • 200 g tejföl
  • 200 g natúr joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kis csokor kapor (szárított is használható)
  • 1 ek olíva olaj


Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. (Ha ecetes öntettel készítettem volna a salátát, meg sem hámoztam volna az uborkákat. Így viszont a tejföl, és joghurt keverésében feloldódott só, és fokhagyma egyfajta ízes burokként vonta körbe az uborkadarabokat.)

A fokhagymákat kés lapjával összetörjük, megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk. (Jó tudni, hogy a fokhagyma illóolaja szintén olajban oldódik, ezért használják pl. lángosok kenésére is a fokhagymás olajat.) Közben felaprítjuk a lila hagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.

A tejfölt és a joghurtot is elkeverjük a fokhagymával és a lila hagymával, a közben apróra vágott kaporral, majd hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és jól összedolgozzuk az egészet. Mivel a felaprított uborkát nem sóztuk meg, levét nem engedte ki, így nem megvonult állapotban, hanem eredeti roppanósságát megőrizve került a salátába.

A fűszeres, kapros joghurt pedig körbevette az uborkadarabokat, ezzel igazi ízkavalkád keletkezett, egy egyszerű salátában.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is