Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Cseresznyedzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg cseresznye 1 csomag dzsemesítő 1 citrom leve és reszelt héja 60 dkg kristálycukor 1 üveg vanília aroma 1 tk őrölt fahéj 1 üveg cherry brandy aroma Elkészítése: A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.06.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg cseresznye
  • 1 csomag dzsemesítő
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 60 dkg kristálycukor
  • 1 üveg vanília aroma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 üveg cherry brandy aroma


Elkészítése:

A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot, a vanília aromát, a citrom levét és reszelt héját, az őrölt fahajat, majd hagyjuk 10-15 percig állni. (Közben többször keverjük át.)

Ezután tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük kb. 15 percig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel ízlés szerint pépesítsük. (Én csak annyira mixeltem össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne.) Ezután keverjük hozzá a cherry brandy aromát, majd forraljuk fel újra.

Végül vegyük le a tűzről, majd a forró gyümölcsbe állandó keverés mellett keverjük bele a dzsemesítőt. Az elkészült dzsemet ezután merjük bele az üvegekbe, majd pár percre állítsuk fejtetőre.

Az elkészült dzsemet fogyaszthatjuk pl. reggelire pirítósra kenve, de sütemények, vagy éppen palacsinta ízesítésére is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is