Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Egyszerű túrópuffancs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 1 nagy csipet só 1 tasak vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 5 tojás 5 púpos ek liszt 1 tasak sütőpor 5-6 dl olaj a sütéshez Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojás
  • 5 púpos ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 5-6 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a tojásokat.

Jól átkeverjük, és beleszórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összeforgatjuk.

Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk és egy teáskanál segítségével kevés tésztát merünk az olajba. Közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.

Érdemes figyelni, mert túl nagy lángon a közepe nyers maradhat, túl kicsi lángon pedig nagyon megszívja magát olajjal.

Egyszerre csak kevés darabot érdemes sütni, mert megnőnek, és így nem lesz elég hely az edényben. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve és baracklekvár társaságában kínáljuk.

[box style=”info”]Volt itthon egy zacskó túró, aminek egy részéből ezt a légiesen könnyű, puha desszertet készítettem. Pár perc az összeállítás, a sütés is jó gyorsan megy. Elég sok, mintegy 37 db puffancs sült ebből az adag tésztából. Még azon nyomban el is fogyott mind. Jól jön ez a finomság, ha egy kis desszertre vágyunk, vagy remek második fogás egy tartalmas leves után.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is