Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sajtos cukkinilepénykék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg) 1 csapott kk só 2 közepes tojás 2 púpos ek liszt 10 dkg trappista sajt 1 tk házi fokhagymakrém 1 nagy csipet őrölt bors 3-4 ek olaj Elkészítése: A megtisztított cukkinikat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk. Megszórjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg)
  • 1 csapott kk só
  • 2 közepes tojás
  • 2 púpos ek liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 3-4 ek olaj


Elkészítése:

A megtisztított cukkinikat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk. Megszórjuk sóval, és kb. 15 percre félretesszük.

Ezután kicsavarjuk, és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőben kb. 3 evőkanál olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot, és ellapogatjuk. A forró olajba fektetjük, és pár perc alatt, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat. Konyhai papírtörlőre rakjuk, és hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Melegen, azonnal kínáljuk.

[box style=”info”]Lassan, szépen beindulnak a kertben a cukkinibokrok, és már lehet szedni róluk friss, zsenge cukkinit. Két közepes darabból most sajtos lepénykéket sütöttem. Kínálhatjuk feltétként főzelékhez, vagy fogyaszthatjuk önálló fogásként egy kis fokhagymás mártogatós társaságában.
14 db lepényke lett ebből az adagból.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is