Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kisebb, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 5 púpos ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet só
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
Meghintjük sóval, és félretesszük kb. 10 percre.
Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát). A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.
Kínálhatjuk sült, vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.
[box style=”info”]Nagyon szeretjük a tejfölös uborkasalátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)[/box]

