Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Gyors réteslapok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 300 g sima liszt 1 csipet só 1 tojás 200 g tejföl (20%) Rántás: 100 g zsír 100 g liszt 1 ek ecet Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A kész tésztát fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. A rántás készítése: a 100 g lisztet kikeverjük a 100 g langyos zsírral és az ecettel – majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.06.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 300 g sima liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 200 g tejföl (20%)

Rántás:

  • 100 g zsír
  • 100 g liszt
  • 1 ek ecet


Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A kész tésztát fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával.

A rántás készítése: a 100 g lisztet kikeverjük a 100 g langyos zsírral és az ecettel – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit, és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír.

A tekercset 2 részre vágjuk, és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Szélére tesszük a tölteléket, és feltekerjük.

Tetejét olajjal megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is