Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 g élesztő 1 csipet só 4 ek kristálycukor 1 tojás 3 dl tej 1 ek étolaj porcukor Elkészítése: Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.06.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek étolaj
  • porcukor


Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is