Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Saláta receptek

Vegyes saláták

Saláta balzsamos sült céklával, batátával, mangalica sonkával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg csirkemellfilé 3 szelet mangalica sonka 1 közepes méretű édesburgonya (batáta) 1 közepes méretű cékla 1 szál újhagyma 0,5 jégsaláta 2 ek olaj 3 dkg vaj 3-5 ek citrusos balzsamecet szósz 2 ek szezámmag 2 csipet őrölt kömény só bors ízlés szerint Elkészítése: A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben. A csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.06.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 3 szelet mangalica sonka
  • 1 közepes méretű édesburgonya (batáta)
  • 1 közepes méretű cékla
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 jégsaláta
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 3-5 ek citrusos balzsamecet szósz
  • 2 ek szezámmag
  • 2 csipet őrölt kömény
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben.

A csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és 2 evőkanálnyi olajjal összeforgatjuk, majd egy kevés ideig állni hagyjuk.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk, és nagyon vékony hasábokra vágjuk.

Serpenyőbe tesszük a vaj felét, megforrósítjuk, és beledobjuk az édesburgonyát, néhányszor átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük egy tálkába. Nagyon hamar megpuhul.

Ugyanebben a serpenyőben a vaj másik felén megpároljuk-pirítjuk a céklát két evőkanál balzsamecettel és egy kevés vízzel (egy kicsit tovább tart, mint az édesburgonya), közben meghintjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel. Ha elkészült, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal, és félretesszük.

Az újhagymát is megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.

A fűszeres csirkemellkockákat egy kevés olajon készre pároljuk-pirítjuk.

A sonkát is apróbb darabokra tépkedjük. A saláta összeállításához a jégsalátát leveleire szedjük, leöblítjük, leszárítjuk, majd kézzel, vagy késsel kisebb darabokra tépkedjük/vágjuk.

Tálaláskor a tányért meglocsoljuk vékonyan balzsamecettel, ráhalmozunk a jégsalátából, ráteszünk a csirkekockákból, a céklából, az édesburgonyából és a sonkából. A tetejére szórunk a felkarikázott hagymából, majd az egészet meglocsoljuk még egy kevés balzsamecet szósszal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is