Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg konzerv kukorica
- 15 dkg natúr joghurt (házi)
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 ek porcukor
- 2 db salotta hagyma
- 1 kis csokor metélőhagyma (snidling)
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
- 1 kk citromlé
Elkészítése:
A kukoricáról a levét leöblítjük, és egy tálkába borítjuk. A salotta hagymákat és a sajtot felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, és a snidling felét is felaprítjuk. Mindent összekeverünk, majd elkészítjük az öntetet.
A tejfölt és a majonézt a joghurttal simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, cukorral édesítjük, majd a citrom levével pikánssá tesszük. A kukoricás keverékkel összedolgozzuk, a maradék snidlinggel díszítjük, és jól behűtve, bagettel, vagy kedvenc péksütinkkel fogyasszuk.
[box style=”info”]Sült hús mellé is kiváló kísérő egy könnyű vacsorára.[/box]

