Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 2 x 4 tojás 2 x 4 ek cukor 2 x 4 ek víz 2 x 2 ek liszt 2 x 2 ek kakaópor 1 csomag sütőpor Habtésztához: 2 x 3 tojásfehérje 2 x 15 dkg porcukor Krémhez: 30 dkg porcukor 3 dl habtejszín 6 dl tej 6 tojássárgája 2 csomag vaníliás pudingpor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
15 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 x 4 tojás
  • 2 x 4 ek cukor
  • 2 x 4 ek víz
  • 2 x 2 ek liszt
  • 2 x 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Habtésztához:

  • 2 x 3 tojásfehérje
  • 2 x 15 dkg porcukor

Krémhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 6 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin


Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként a cukrot beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk. Két piskótát sütünk belőle, közepes méretű tepsiben, 180 fokon, tűpróbáig.

A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Két adagot készítünk, majd megsütjük.

A krémhez a porcukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, ráöntjük óvatosan a tejszínt, és felforraljuk. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat. A cukros tejszínhez öntjük, és sűrűre főzzük. A forró krémbe belekeverünk a margarint.

A kakaós lapot megkenjük krémmel, rátesszük az egyik hablapot, újra krém, majd a második hablap, újra krém, és végül ismét a kakaós lap. A tetejét a megmaradt krémmel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is