Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 8 tojás 8 evőkanál cukor 8 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor Krémhez: 250 g mascarpone 200 ml habtejszín 0,75 dl porcukor 0,75 dl holland kakaó ízlés szerint rumaroma Díszítéshez: kb. 300-400 g étcsokoládé 1 tk olaj színes szórócukorkák kisebb muffin papír Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
t_anita
Beküldte: 2015.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 0,75 dl porcukor
  • 0,75 dl holland kakaó
  • ízlés szerint rumaroma

Díszítéshez:

  • kb. 300-400 g étcsokoládé
  • 1 tk olaj
  • színes szórócukorkák
  • kisebb muffin papír


Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral egy nagy tálban. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. (Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni.) A megsült piskótát kis ideig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a mascarponet, a porcukrot és a kakaóport keverjük el jól robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Végül tetszés szerint tegyünk bele rumaromát.

Ezután a kihűlt piskótát tépkedjük kisebb darabokra, és késes aprítóval daráljuk morzsává. A piskótamorzsát apránként a mascarponés krémhez adjuk, és összegyúrjuk. Egy-két órára, de akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Miután kivettük a hűtőből, diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából, és mindegyikbe szúrunk egy fogpiszkálót. (Ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat.)

A csokoládét egy teáskanálnyi olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a golyókat egyenként belemártjuk, majd muffin papírokba rakjuk őket. Ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük, és szórócukorral díszítjük.

A csokiba mártott cakepopokat (kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből) 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed rajta.

[box style=”info”]A cakepop-ot eredetileg nyalókapálcára szúrják, de mivel nekem nem volt olyanom itthon, így muffin papírba tettem őket.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
t_anita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is