Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Karfiol párizsi módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol só 4 kisebb tojás 15 dkg liszt 5-6 dl olaj a sütéshez Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük.  Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni. Olajat forrósítunk. Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 4 kisebb tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5-6 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük.  Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.

Olajat forrósítunk.

Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.

A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.

A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Finoman meghintjük sóval.

[box style=”info”]Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is