Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tönkölylisztes gyümölcstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához keverem a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a vizet. Jól elkeverem, majd fokozatosan beleszitálom a liszt és sütőpor keverékét, végül beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Jól elkeverem, és a kivajazott formába öntöm (nekem nincs igazi hullámos szélű gyümölcstorta formám, ezért egy négyszögletes, kivajazott jénai tálba […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.01.19.

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához keverem a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a vizet. Jól elkeverem, majd fokozatosan beleszitálom a liszt és sütőpor keverékét, végül beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Jól elkeverem, és a kivajazott formába öntöm (nekem nincs igazi hullámos szélű gyümölcstorta formám, ezért egy négyszögletes, kivajazott jénai tálba szoktam önteni és a sütőbe rakni). 18-20 perc alatt szépen feljön és aranybarnára sül.

Elkészítem a pudingot a leírásnak megfelelően, és hagyom hűlni. Meghámozom és felvágom a kiválasztott gyümölcsöket. A kihűlt piskótát kiszedem a formából és vízszintesen kettévágom. Az alsó részre teszek egy réteg pudingot és gyümölcsöket, majd ráteszem a másik részt, és azt is ugyanígy rétegzem. Hűtőben egy kicsit állni hagyom, és már fogyasztható is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is