Elkészítése
Hozzávalók:
Linzer:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- reszelt citromhéj
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 24 + 12 dkg cukor
- kevés víz
Továbbá:
- lekvár
- olvasztott étcsoki
Elkészítése:
Linzer készítése:
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, alaposan összegyúrjuk, és legalább fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük (kb. 12-15 perc).
Hab készítése:
24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen hogy ellepje) sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjét 12 dkg cukorral keményre verünk, majd lassan hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, és közben tovább verjük a habot.
Nyomózsákba tesszük a habot, és a linzerkarikára formázzuk.
A sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk 15-20 percig. Mikor megszáradtak, a közepébe lekvárt nyomunk, végül olvasztott csokoládéval díszitjük.


