Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes, zsenge cukkini
- 2 nagy csipet só
- 3 ek tejföl
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun vékonyra vágjuk, meghintjük sóval, és kicsit félretesszük.
Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük borssal. Apróra vágjuk a kaprot, és azt is hozzáadjuk.
A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk, és a kapros tejfölbe szórjuk. Jól átforgatjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük.
[box style=”info”]Ez a saláta a tejfölös uborkasaláta mintájára készült, de cukkini felhasználásával.
Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.[/box]

