Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túrótorták

Narancsos túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 ek kristálycukor 6 ek liszt 1 csomag sütőpor Krém: 4 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 4 ek kristálycukor 15 dkg margarin 40 dkg túró 2 narancs Külső krém: 25 dkg margarin 4 ek porcukor Díszítés: narancs 1 csomag instant zselatin víz Elkészítése: A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg túró
  • 2 narancs

Külső krém:

  • 25 dkg margarin
  • 4 ek porcukor

Díszítés:

  • narancs
  • 1 csomag instant zselatin
  • víz


Elkészítése:

A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (24 cm-es) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. Ezután a margarinos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a túrót is.

A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, majd az apróra vágott narancsot teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.

A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejére gerezdekre szedett narancsot teszünk. Ezután az instant zselatint egy bögrébe öntjük, és megfelelő mennyiségű víz hozzáadása után simára keverjük. Ezt öntjük a torta tetejére.

A szélét a margarinos krémmel és a megmaradt narancsszeletekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is