Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg tenger gyümölcsei
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8-10 db olívabogyó
- 1 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint bors
- 1 ek osztrigaszósz
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 kk aprított bazsalikom
- 1 kk aprított kakukkfű
- 1-2 paradicsom aprítva
- 40 dkg trikolor spagetti
- ízlés szerint só
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az olívabogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos.
Enyhe sűrűsödés után szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a vajat a raguhoz adjuk, és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!
Közben, előírás szerint megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon, és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.


