Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tojás 1 zacskó vaníliás cukor fél citrom reszelt héja (vagy szárítottból 1 mk) 1 tk sütőpor Töltelék: 50 dkg alma 2 ek kristálycukor 1 tk citromlé kevés zsemlemorzsa Elkészítése: A tojást szétválasztjuk, hűtőbe tesszük a fehérjét. (Később ezzel kenjük le sütés előtt a tésztát.) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja (vagy szárítottból 1 mk)
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:

  • 50 dkg alma
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk citromlé
  • kevés zsemlemorzsa


Elkészítése:

A tojást szétválasztjuk, hűtőbe tesszük a fehérjét. (Később ezzel kenjük le sütés előtt a tésztát.)

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgáját, és összegyúrjuk. Kezdetben morzsálódik, aztán egyre jobban összeáll, ezért ne lisztezzük tovább. Amikor már sima tapintású, tegyük nejlon zacskóba, így be a hűtőbe minimum 1 óra hosszára.

Közben megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük az almát, rászórjuk a kristálycukrot, meglocsoljuk a citromlével, és összekeverve állni hagyjuk.

Hűtés után elővesszük a tésztát. Legjobb, ha folpack-ot terítünk a munkalapra, arra a tésztát, rá ismét folpack-ot, és így nyújtjuk el, így nem ragad. A felső fóliát lehúzva vágjunk a kerek sütőformánknál körben 2 cm-rel nagyobb kört, ezt simítsuk a kissé kikent, enyhén lisztezett formába. Nyomkodjuk a széléhez a tésztát, óvatosan, ne lyukasszuk ki a körmünkkel.

Megszórjuk zsemlemorzsával, kinyomkodjuk, leszűrjük az almát, rákenjük a morzsás tésztára. A maradék kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, abból rácsozzuk be a tetejét. A széleket kissé rányomjuk, végül a félretett tojásfehérjével átkenjük.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perig sütjük.

[box style=”info”]Gazdagíthatjuk a tölteléket darált dióval.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is