Elkészítése
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és egy kerek, 26 cm-es átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk. A csokit és a vajat forró gőzfürdőben felolvasztjuk. Elektromos habverővel összekeverjük a lisztet, cukrot és a tojásokat, míg világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverjük a masszához, majd a formába öntjük és kb. 35-45 percig sütjük 180 fokon.
Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni! Ez nagyon fontos, mert a sütemény összesik, mivel alig van benne liszt, csak csoki. A sütés során nem kell megijedni, ha megrepedezik a teteje. Megfordítjuk, és az alja lesz a teteje.
Lehet lekvárral, tejszínhabbal, vagy fagyival kínálni. A képen én porcukorral díszítettem.
Jó étvágyat!
