Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Töltött húsok

Kolbászos-káposztás hústekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet csontozott karaj 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász 4 ek savanyú káposzta 8 vékony szelet szalonna 2 dl leszűrt húsleves Elkészítése: A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kulina
Beküldte: 2015.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontozott karaj
  • 8 kb. 5 cm-es darab füstölt kolbász
  • 4 ek savanyú káposzta
  • 8 vékony szelet szalonna
  • 2 dl leszűrt húsleves


Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A kiterített hússzeletekre halmozzuk a káposztát, rátesszük a kolbászokat, és összetekerjük. Ráhajtjuk a szalonnaszeletet, és hústűvel rögzítjük. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a kolbásztól és a káposztától kap ízt a hús.

Tűzálló tálba rakosgatjuk, aláöntünk egy ujjnyi magasságban húslevest. Alufóliával borítva tesszük a sütőbe. Lefedve 30 percig pároljuk, majd levéve a fóliát tovább sütjük pirosodásig.

Ha kész, tálaló tálra szedjük. A levéből mártást készíthetünk, egy kis dinsztelt hagymás-lisztes rántással.

Főtt krumplival, zsemlegombóccal tálaljuk.

[box style=”info”]Elég nehéz, tartalmas étel, amihez mindenképpen tálaljunk valamilyen zöld salátát, klasszikus cukros, sós, ecetes lével ízesítve.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is